onsdag 20 juli 2011

Kickstart på semestern!

Efter tre dagars semester har vi åkt museijärnväg med barnen, åkt ångbåt, grillat med kompisar, tillbringat en dag i Stockholm och en halv-och heldag på stranden, monterat och hoppat en massa studsmatta (kul!) och jag kopplar verkligen av! Det var första gången på länge som jag var i Stockholm och INTE gick in på Runners Store! Ett grönt Adidas-linne från Adizero-serien hittade jag dock på rea i Adidas-butiken på Sveavägen.

Sprungit två dagar i rad har jag också gjort, igår dryga timmen och dryga 12km med joggingvagnen på förmiddagen och ikväll efter att ha badat hela dagen blev det en intervallstege på 2x1000-800-600-400-200m med en minuts gåvila rakt igenom, alltså två repetitioner av varje längd. Planen var inte att gå på max men efter de kontrollerade tusingarna på 3:46 och 3:41 gick det som vanligt lite snabbare ju kortare sträckorna blev. Jag gillar verkligen de här fallande stegarna i ökande fart och att köra två repetitioner av varje gjorde det till ett ganska tufft pass! Tiderna som följer; 3:46-3:41-2:51-2:51-2:06-2:07-1:19-1:16-37-35 och totalt 6km i 3:30-fart i snitt.

Totalt ca 12km med upp-och nerjogg varav drygt två kilometers uppjogg med de två äldsta barnen.

6 kommentarer:

 1. Bra jobbat (eller bra semestrat kanske det heter?)! Stegar är kul och känns ofta bra tycker jag, de stärker inte minst självförtroende när det gäller fart på slitna ben.

  Men jag har fått uppfattning att elitlöpare oftare fokuserar på stegar med mer komprimerat intervall, t.ex. 600-800-1000 och inte så många korta/snabba. Känns som syftet med sådana pass blir tydligare, men möjligen blir de mindre lustbetonade?

  Kör du jogg- eller ståvila?

  /R - ev oklarhet i kommentar skylls på feber...

  SvaraRadera
 2. Vilket bra intervallpass!

  SvaraRadera
 3. Roger, tack! Jag tycker att elitlöpare oftare kör raka intervallserier, t ex X x 1000m, X x 400m än just stegar men du har nog rätt i att det blir ett tydligare syfte med långa ELLER korta intervaller.

  Jag brukar alternera mellan jogg-eller gåvila, aldrig ståvila numera. Igår blev det 1 min gåvila.

  Johanna, tack!

  SvaraRadera
 4. Låter som du har en toppen semester!!!!
  Bra pass oxå!
  Jag är imponerad som alltid :-)

  SvaraRadera
 5. Du rivstartar verkligen semestern! Tro jag är smart. Då fattar kroppen och knoppen att vardagen ersatts med ngt annat. Sjunker man bara ner i soffhörnet förvandlas allt lätt till en lång rad vanliga "söndagar".

  SvaraRadera
 6. Tack Linda! Ja, det är skönt med semester!

  Bureborn, stämmer! Att vila och gå ner i varv är skönt men det behövdes inte i år och då är det skönt att direkt bryta mönster och hitta på saker!

  SvaraRadera