fredag 13 september 2013

Klart för start!

Veckans träning har bestått av tisdagens 2x2 km något snabbare än halvmarafart beskrivna i förra inlägget och 17 km lugn distans på väg till jobbet onsdag morgon. Vilade igår och sprang en kort lunchfartlek idag, 5 km med fyra fartökningar på några hundra meter i ca 3:40-fart inlagda i slutet. Bra känsla, fräscha ben och allt känns bra inför morgondagens halvmara. Jag är inte ett dugg nervös eller har någon som helst prestationsångest, det ska enbart bli roligt och jag är helt inställd på att göra mitt bästa för dagen istället för att springa på en viss tid. Jag tycker det är ett bra sätt att tänka, jag tror att tänka tid kan vara hindrande för prestationen!

Jag kommer att ha svårt att springa och bromsa med tanke på Lidingö om två veckor men kommer ändå att starta lite lugnare denna gång jämfört med förra året då jag tappade i slutet och med tanke på banprofilen och sedan försöka öka efterhand. Jag tror det kan räcka ganska långt med den form jag är i just nu! Jag har bestämt mig för att springa i mina lättaste skor imorgon, New Balance RC1600. Springglada skönheter på 160g men ändå med tillräcklig dämpning för att klara distansen.


Jag har ett par Asics tights som är svarta med gula och blåa detaljer, nu gäller det bara att matcha med rätt tröja/linne också, viktigt det där, eller hur Eva? ;-) Väderprognosen utlovar 19 grader och sol och det borgar för tredje året i rad för en fin eftermiddag med riktigt mycket publik längs banan! Pepp!

14 kommentarer:

 1. Lidingö närmar sig med stormsteg! Jag är supernervös som ska springa mitt första lidingölopp 30 km!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kommer också vara nervös inför Lidingö, tror jag. Jag brukar mest vara nervös inför snabba millopp där jag vet att det kommer göra riktigt ont. Halvmaran är annorlunda, och förhoppningsvis Lidingö också.

   Radera
 2. Härligt. Lycka till i morgon!

  Själv springer jag min första halvmara någonsin :-) Kommer nog förmodligen lägga upp det lite som du (även om mitt tempo är betydligt lägre): försöka hålla igen första 7 och sen öka tempo när det blir mer plant. Kan det vara en idé att gå ner lite i tempo innan man kommer fram till Tantolunden också för att vara fräsch när backen kommer? Eller har jag för stor respekt för den stigningen?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lycka till själv Henrik! Extra mycket eftersom det är premiär, hoppas du får ett bra lopp. Stigningen förbi Tanto är inte brant, men den är låååång och seg och kommer sent så ja, för en förstagångslöpare tycker jag det kan vara idé att spara sig lite, det blir ju PB hur du än gör :)

   Radera
 3. Bra tänkt! Spring på känsla!
  Och ja, SJÄLVKLART är det viktigt att matcha!
  Mina likadana NB är ju ljusturkosa och rosa, svårare att matcha ;-) Nä, i skogen imon blir den röda tråden: RÖTT!
  Lycka till!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kommer nog köra linne i värmen imorgon, har ett blått men det är för stort så jag skippar nog matchningen av överdelen :-) Lycka till imorgon du också!!

   Radera
 4. Lycka till Staffan! Jag har hämtat ut nummerlappen idag och är inställd på att springa i morgon! :-) Hur tänker du när det gäller att klockan blir helt galen efter tunneln precis i början av loppet? Visst gör gpsen en rak linje när den väl hittar satelliterna när man kommit ut?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, i tunneln tappar klockan kontakten men den hittar den igen på andra sidan, jag trycker autolap (som är inställd på 1 km) vid första km-skylt efter tunneln, så blir varje km-tid efter tunneln rätt igen. Hoppas vi ses i vimlet, håll utkik efter en blå jacka, blå skor och nr 1765 när jackan har lämnats :-)

   Radera
 5. Lycka till Staffan!

  Tänk att det var ett år sedan du och jag satt i Kungsträdgården både före och efter loppet. Det är fruktansvärt vad tiden går.

  Hur som helst, lycka till! Det här gör du på rutin :-)!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag håller med Lennart, det känns som det var igår! Tack, ja det blir mitt femte Stockholm halvmarathon och min nionde halvmara totalt!

   Radera
 6. Lycka till imorgon, Staffan! Spring lite för mig också är du snäll? Jag tror på det där att gå på känslan!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Tove, det ska jag göra! Jag kanske t o m kan få låna 5s/km av dig idag? Du får tillbaka dem på måndag! :-)

   Radera
 7. Lycka till idag, Staffan!
  Vem vet, vi kanske ses (om jag känner igen dig IRL). :-)

  SvaraRadera