onsdag 18 september 2013

Uppstart och nedtrappning

Att komma igång igen efter halvmaran samtidigt som jag ska börja trappa ner inför Lidingö, ett knepigt träningsläge kan tyckas? Eller inte? Nåja, jag tror att jag som vanligt har koll på läget! Jag var otroligt fräsch i benen efter halvmaran i lördags, jag ljuger inte när jag säger att jag aldrig tidigare varit så ”osliten”. Jag tar det som ett tecken på att jag är vältränad och uthållig och inte som ett tecken på att jag mesade i lördags.

Jag ville springa en kort återhämtningsjogg redan på söndagen men hade vett nog i skallen att avstå. I måndags tänkte jag också springa ett kort pass men fann inte tiden och ösregn bidrog också till mitt beslut att ta en vilodag till.

Vila och tid för att röja i översvämningskaoset bland funktionströjorna.
Några gamla som jag aldrig använder åkte i soporna och de som inte låg i tvätten
staplades i en prydlig hög. Hoppas kunna behålla ordningen åtminstone någon vecka.
I högen bakom ligger de långärmade och underställströjorna.
Snart dags att traditionsenligt byta plats på de högarna...

Igår blev det däremot ett uppstartspass på lunchen, 10 km distans i soligt men höstkyligt väder. Jag sprang med en kollega som ville trycka på lite så jag lät honom löpa (pun intended!) och sprang i min egen takt, avslutade med lite fartlek och stegringar och drog mitt passerkort in till jobbet efter knappt 47 minuter. Idag vila igen och imorgon ett distanspass och jag borde vara ganska så återhämtad.

Resten av veckan kommer att innehålla ett par specifika Lidingöpass igen men med begränsad volym. Fredag, tre varv i terrängslingan på en dryg km i Kusens backe i Södertälje, vila lördag och så sista nyckelpasset på söndag, ca 14 km inkl 8 km, två kuperade varv, i Oxvreten i 4:30-fart. Nästa vecka handlar ännu mera om att behålla lite intensitet och backe men att skära ner ytterligare lite på volymen samt att undvika alla omkringflygande virusar som gärna bosätter sig i halsen så här års. Det blir bra! 

Appropå bilden, ja jag har mina åtta par löparskor i garderoben, många av dem i kartong. fördelen med det är att grus och smuts från sulorna samlas just i kartongen och inte i garderoben!

4 kommentarer:

 1. Imponerad av din fina ordning i garderoben! Hos oss är det sådan oordning och ständigt rivande efter favoritplaggen vilket efterlämnar ett kaos.

  Håller tummarna att du lyckas klara dig undan alla virus och bakterier så du kan prestera maxmimalt.

  Vad har du för mål på LL?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ordningen kom ur oordning. Med fyra barn är jag ju van vid viss oreda :-) men jag tycker samtidigt om ordning och reda och försöker ha ordning på mina egna grejer och i min garderob.

   Mitt mål på Lidingö är silvermedaljen, dvs en tid under 2:15. Tufft men klart realistiskt, tror jag eftersom jag aldrig sprungit banan... Tack, ska försöka hålla mig frisk men lite småförkyld är jag redan...

   Radera
 2. Jag säger som Martina; tur att du inte ser hur jag förvarar mina löparskor... Haha!
  Lycka till på Lidingö! Låter som att du har koll på läget. :-)

  SvaraRadera
 3. Som sagt, det är inte alltid så här prydligt, därför var jag tvungen att göra något! Tackar, ja, det känns bra!

  SvaraRadera